donderdag 14 februari 2013

Vers, lokaal en gezond eten UIT JE EIGEN STAD - Rotterdam

In Rotterdam ligt het grootste stadslandbouwbedrijf van Europa: UIT JE EIGEN STAD. Dit stadslandbouwbedrijf plant, kweekt en teelt - zoals de naam al doet vermoeden - niet op uitgestreken akkers in de polder. Wel op ongebruikelijke plekken in de stad. Kantoren, daken en braakliggende terreinen worden dankbaar omgetoverd tot vruchtbaar terrein. De basis van UIT JE EIGEN STAD ligt in de voormalige fruithavens van Rotterdam. Alles wat bij UIT JE EIGEN STAD verbouwd wordt, proef je terug op je bord in het restaurant. Wat ze niet zelf kunnen produceren, wordt geleverd door boeren uit de omgeving van Rotterdam.

Industrieel & huiselijk
Tussen de kassen en stadslandbouwgrond vind je het restaurant dat is gevestigd in een industrieel gebouw. Het pand en interieur hebben een fijn rauw randje dat zó goed past bij Rotterdam. De huiselijke sfeer van het kacheltje, manden brood, schapenvachten en kistjes groenten zorgen ervoor dat het een plek is waar het goed voelt. Poes Bas maakt het plaatje compleet. Hij spint en windt de gasten om zijn poot. Hij deelt graag een kroel uit of ligt rustig naast je te slapen. Tenzij hij andere poezen van het land moet verjagen natuurlijk. Want hier waakt Poes Bas.

Voor ieder wat wils
De kaart is zeer toegankelijk. Van salades tot burgers en alles er tussenin. Dat het eten zeer smaakvol is, kan bijna niet anders. Het komt vers van het land, smaakt naar de seizoenen, het is lokaal, gezond en met zorg bereid. In de winkel kun je alle verse producten kopen. En alles wat overblijft gaat - indien mogelijk - naar de kippen. Of de composthoop. En dan is de cirkel weer rond.

Code oranje
Dat deze cirkel continu door gaat, werd vandaag wel duidelijk. Zelfs op een dag met weercode oranje trotseert de stadsboer - gepast gekleed in oranje regenpak - de sneeuw, regen, wind en ijzel. Om te zorgen voor de snijsla en rucola. Waar wij dan vervolgens weer van mogen genieten.

UIT JE EIGEN STAD, Marconistraat 39, Rotterdam, www.uitjeeigenstad.nl 




























Copyright beelden: www.tillietip.nl

2 opmerkingen: